søndag 27. mars 2011

Vil man noe nok, kan drømmer bli virkelighet.


Ein ting er å bygge et hus, en annen ting er å lage ein heim. 
En vennine av meg sa for litt siden at jeg ikke hadde noe spesifikk stil. Det var egentlig det beste komplimanget hun kunne gitt meg. Da synes det nok at jeg innreder etter hjerte og kreativitet, ikke etter hva alle andre har og hva som er inn til enhver tid. Mine ideer er nok inspirert av det rundt meg og  andre, men jeg setter sammen det som jeg synes er morsomt og gir glede i hverdagen. Vi er enda ikke ferdig, skape ein heim kan ta lang tid.


 Lamper er et prosjekt i seg selv.. Men denne taklampen falt jeg for med en gang, Jeg synes det er utrolig flott sturktur i lampen som gir et svalt preg.


Sengegavel laget av en enkel seng. Satt to ved siden av hverandre og whola ny sengegavel .

 Nattbordlamper fra Ikea



fredag 25. mars 2011

Eams stoler i hus :)

Vi har verdens søteste pus, men puser klorer. Derfor måtte vi bytte ut spisestuestolene våres. Vi kunne ikke ha stoler med skinn eller stoff derfor måtte vi gå for plastikk. Og hva er vel bedre enn seks Eames stoler med stål understell...? De er fantastisk gode å sitte i og er en fryd for øyet spør du meg.





Miamø på epla


Jeg har lenge vært opptatt av gjenbruk. Da spesielt med tanke på å redesigne klær og sy klær, vesker, puter, duppedingser o.l. av gamle stoffer. Jeg har laget nettbutikk på epla hvor jeg kommer til å legge ut de tingene jeg lager. I dag har jeg lagt ut litt nye varer så du kan gjerne ta en titt :)



søndag 13. mars 2011

Møbelprosjekter

Jeg synes det er spennede å gi nytt liv til gamle møbler. Jeg faller også veldig lett for møbler med litt 
"anderledes" struktur og form.

I Holmestrand er det to koselige damer som jobber i en koselig frisørsalong. De driver som frisører samtidig som de selger interiør fra levrandører som Nordal møbler. De har spesialisert seg på møbler som har et litt anderledes preg. Blant mange spennede møbler fant jeg denne gamle stolen som falt meg midt i hjertet. det er en gammel stol fra en spisestue. Den er malt og skal egentlig preges av et rustikt preg Men den var egentlig ikke for salg, men etter et par besøk i butikken ble den med meg hjem alikevell. Jeg skal male og trekke om stolen på nytt, har bare ikke bestemt meg for farge og type maling enda. Kom gjerne med forslag :) Stolen er iallefall et funn!!

"Rudolfene" mine

Jeg har " dilla" på enkelte ting. Reinsdyr er en av de tingene. Jeg bare mååå ha reinsdyr rundt meg. For det første synes jeg de er så søte, for det andre synes jeg de har så morsom form. Her er noen av " Rudolfene" mine.

Dette fatet fant jeg på Fretex i Drammen. Jeg falt så for fargen og strukturen i fatet. Denne fargen går igjen i  hele huset vårt. " Rudolfen" fant jeg på en butikk i Tønsberg. Jeg har ikke funnet ut hvor den skal få " bo " enda. Noen forslag?

 Her er " Rudlof" nr. 2. Den har jeg plassert over tavla på kjøkkenet.

Dette er i utgangspunktet et maleri jeg fant på gjenbruken på fyllinga. Jeg har malt rammen og malt over malieriet med tavlemaling. Nesten litt slemt å " slette" noens kreative arbeid. Men et utrykk skaper et nytt...

Her er både " Rudolf" og "Raffen". Jeg har alltid hatt "dilla" på dyr. Litt bengalck på brune afrikanske dyr gir dem nytt liv..




tirsdag 8. mars 2011

Lampedilla..

Jeg har fått snev av lampedilla. Det er så mange flotte lamper ute på markedet nå. Det ene flotte designet overtar det andre.
For et par år siden var jeg og en vennine på jentetur i København. På flyplassen kom jeg over denne Norman Copenhagen lampa og falt pladask. Den har hengt over spisestuen vår, og jeg har vært  så fornøyd med den. Men min spontanitet førte til at den nå henger på gjesterommet, noe jeg angrer på!  Men etter at min kjære sto å monterte prismer til lysekronen i tre timer, den som nå henger over spisestua,  tviler jeg på at det blir særlig populært at jeg nå skal ha lampa ned igjen..